KIJK OOK EENS OP ZING.NL, DE SITE VOOR ZINGEND NEDERLAND!

     
   

MULTI MIX MUSIC - HET NIEUWS

HOME   |    WEGWIJZER   |    CONTACT   |    ZOEKEN   |    REPERTOIRE

 
 
welkom bij de site van multi mix music, het vocale internetwarenhuis van zingend nederland! met onze unieke zoek- en bestelmachine wordt het aanschaffen van nieuw repertoire voor uw koor of zanggroep wel heel erg makkelijk.
 
 


 

Het Laatste Nieuws . . .

   
  Premier ArmeniŽ stapt op onder druk protesten
De premier van ArmeniŽ, Serge Sarkisian, is opgestapt. Hij ruimt het veld onder druk van dagenlange protesten. De tienduizenden demonstranten verweten Sarkisian vast te houden aan de macht. Sarkisian, een bondgenoot van de Russische president Poetin, was vorige week door het parlement benoemd tot premier, nadat hij tien jaar lang president was geweest. Tijdens zijn tweede presidentstermijn had hij nog gezegd geen premier te willen worden. Vandaag werd de druk op Sarkisian verder opgevoerd doordat ongewapende Armeense militairen zich bij de demonstranten voegden.

Feitelijk niets veranderd

Onder het presidentschap van Sarkisian werd drie jaar geleden met een referendum bepaald dat de regeringsvorm van ArmeniŽ werd veranderd van een presidentieel systeem in een parlementaire republiek. Daarin heeft de premier veel meer macht. Veel ArmeniŽrs waren teleurgesteld over de benoeming van Sarkisian. Ze zeiden dat hij zijn belofte om geen premier te worden had gebroken en dat er in feite niets was veranderd.
(Maandag 23 april 2018 - 15:03)

Ontsnapte IJslander opgepakt in Amsterdam
De politie heeft gisteravond in Amsterdam een ontsnapte IJslander opgepakt. De man was vorige week ontsnapt uit een gevangenis in IJsland door uit een raam te springen. De man, Sindri Thor StefŠnsson, wordt verdacht van het stelen van honderden computers die worden gebruikt voor het 'delven' van virtueel geld, waaronder bitcoins. De apparatuur zou enkele miljoenen euro's waard zijn. StefŠnsson nam na zijn ontsnapping een vlucht naar Zweden waarvoor hij niet langs de paspoortcontrole hoefde. In het vliegtuig zat ook de premier van IJsland. De zaak leidde daarom tot veel ophef in IJsland.

#teamsindri

Het is niet bekend hoe de IJslander vanuit Zweden naar Nederland is gereisd. Gisteren verscheen een foto van StefŠnsson op Instagram met de hashtag #teamsindri. Daarop staat hij met twee vrienden voor de Bijenkorf in Amsterdam. Mogelijk is de politie hem daardoor op het spoor gekomen.
(Maandag 23 april 2018 - 14:27)

Gordon wint kort geding: ex mag relatie niet ontkennen
Gordon heeft een kort geding gewonnen van zijn ex. Kevin B. mag de relatie met de zanger niet ontkennen. Volgens de rechter was er wel degelijk sprake van een "affectieve en seksuele relatie" tussen de twee. B. ontkende dit en eiste een contact- en publicatieverbod. Dat heeft B. niet gekregen: Gordon is door de rechter in het gelijk gesteld. Na het bekijken van de duizenden WhatsAppberichten tussen het tweetal heeft de rechter vastgesteld dat de relatie "geen fake nieuws" was. "Op verschillende momenten sturen de mannen elkaar berichten over, kort gezegd, hun intiem samenzijn. Daarnaast blijkt uit de berichten dat zowel de man uit Almere als Gordon uitvoerig stilstaan bij, en zich ook verheugen op, het moment waarop zij zes maanden samen zijn.", is te lezen in het vonnis. B. mag de affectieve en seksuele relatie niet meer ontkennen. Per overtreding moet er een dwangsom van 5000 euro betaald worden. Volgens de rechter is een contact- en publicatieverbod niet nodig, omdat de twee mannen na 3 maart geen contact meer hebben gehad en Gordon alle foto's van social media heeft verwijderd.
(Maandag 23 april 2018 - 14:22)

Zuid-Korea zet luidsprekers uit: even geen propaganda of K-pop meer
Zou je elke dag naar bovenstaand nummer kunnen luisteren? Inwoners bij de grens van Noord- en Zuid-Korea en militairen die daar gestationeerd zijn, moeten wel. Het nummer is een van de dingen die om de zoveel uur uit de propagandaluidsprekers schalt. Beide Korea's hebben luidsprekers in de grensregio staan. De luidsprekers zenden propagandateksten naar de andere kant. De komende dagen is het echter stil aan de grens: Zuid-Korea heeft in aanloop naar de besprekingen met Noord-Korea de luidsprekers uitgezet. Het is voor het eerst in twee jaar dat de 'uitzendingen' worden gestaakt. Naast de hit Bang Bang Bang van de Zuid-Koreaanse K-popband Big Bang, die verboden is in het noorden, zijn er ook andere geluiden te horen. Zuid-Korea zendt vooral propaganda uit om de Noord-Koreaanse militairen tegen hun eigen regime op te zetten. Noord-Korea vooral vaderlandslievende boodschappen. "De propaganda in beide landen verschilt als dag en nacht. Het is echt kapitalisme vs. communisme", vertelt Korea-deskundige Remco Breuker. "Maar eigenlijk maakt het niet veel uit wat ze zeggen: het is allemaal symbolisch." Om de aandacht van de Noord-Koreaanse militairen te trekken en te zorgen dat ze ook echt luisteren, wordt ook de weersvoorspelling in het zuidelijke deel van de grensregio uitgezonden. Ook het (internationale) nieuws is te horen. Verder is het zuiden natuurlijk erg positief over Zuid-Korea, en kritisch over Noord-Korea: de woorden corruptie en wanbestuur worden vaker genoemd. In het noorden worden twee dingen vooral duidelijk: Seoul en zijn bondgenoten worden veroordeeld en Noord-Korea en leider Kim Jong-un zijn geweldig. Volgens Noord-Korea dan. De luidsprekers werden in 2015 uitgezet, maar na de vierde nucleaire test van Noord-Korea in januari 2016 werden de boodschappen weer verspreid. "Zuid-Korea wilde reageren, maar niet door te schieten. Dan krijg je al snel zo'n symbolische actie als deze." Noord-Korea zette als reactie ook hun luidsprekers weer aan. "Ja, alles wat Zuid-Korea doet, moet Noord-Korea natuurlijk ook doen. De luidsprekers zijn een typisch voorbeeld van de dynamiek tussen de twee landen", zegt Breuker. In Zuid-Korea reageerden ze toen zo: Sindsdien wordt er elke dag tussen de 2 en 6 uur uitgezonden, overdag en 's nachts, op onregelmatige tijden. Volgens het Zuid-Koreaanse leger is het geluid overdag tot 10 kilometer verderop te horen, in de nacht kan dit oplopen tot 24 kilometer. Dat zou betekenen dat de uitzendingen in de noordelijke industriestad Kaesong te horen zijn. De luidsprekers zijn niet het enige propagandamiddel: er vliegen ballonnen met propaganda-flyers over de grens.
(Maandag 23 april 2018 - 14:19)

Verpleeghuis Emmeloord onder verscherpt toezicht
Verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg is niet op orde en zorgverleners zijn niet deskundig genoeg. In 2016 werd het verpleeghuis voor het eerst bezocht door de inspectie. Toen ging het op veel vlakken niet goed. De instelling heeft geprobeerd zaken te verbeteren, maar er is te weinig veranderd, vindt de inspectie. Er is "niet genoeg vertrouwen in de verbeterkracht van Talma Hof'.'

Boete

Het verpleeghuis moet binnen een half jaar alsnog orde op zaken stellen. Als dat niet gebeurt, kan de instelling een boete krijgen. De komende maanden kunnen inspecteurs onaangekondigd langskomen bij het verpleeghuis. In het verpleeghuis wonen meer dan honderd mensen. Er zitten mensen met een lichamelijke beperking en mensen met een vorm van dementie. Het verpleeghuis vindt dat de term 'verscherpt toezicht' geen recht doet aan de situatie, meldt Omroep Flevoland. "We leveren de zorg zoveel mogelijk op een manier die de individuele bewoner prettig vindt. Het op orde brengen van de schriftelijke vastlegging hiervan, als ook scholing van alle medewerkers is in volle gang en vraagt tijd", zegt een woordvoerder.
(Maandag 23 april 2018 - 14:03)

In dit lab googelen ze via hun gedachten
Dit is een fragment uit het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Het programma ging langs bij het Media Lab van de technische universiteit MIT. Hier wordt, sinds de jaren 80, gewerkt aan de nieuwste innovaties. Een daarvan is een apparaat dat tegen de schedel van iemands hoofd wordt geplakt. Het systeem kan de gedachten opvangen en omzetten in vragen voor Google. "Wanneer je iets leest of tegen jezelf praat, zendt je brein elektrische signalen naar je stembanden", vertelt student Arnav Kapur. "Het is mogelijk om deze signalen op te vangen en je kunt aanwijzingen krijgen wat de persoon waarschijnlijk wil zeggen." Het televisieprogramma nam de proef op de som en stelde hem twee vragen. "Wat is 45.689 gedeeld door 67?" en "Wat is de grootste stad van Bulgarije en hoeveel mensen wonen er?" Op beide antwoorden wist Kapur binnen een paar seconden het juiste antwoord te geven. Het lab is op zoek naar de gekste innovaties, zeggen ze zelf. "Hoe vaak gebeurt het dat er een student bij je komt met een idee waarvan je denkt: 'dat gaan we niet doen'?", vraagt 60 Minutes-presentator Scott Pelley aan professor Pattie Maes, die de studenten begeleidt. "Eigenlijk geldt voor ons: hoe gekker hoe beter", zegt ze.

Google Streetview in 1979

Het lab is dus al ruim 30 jaar bezig met het ontwikkelen van de nieuwste technologieŽn. Dat begon ooit met zaken die we nu als heel normaal beschouwen. Zoals een flatscreen, dat in de jaren 80 nog een half miljoen dollar kostte. Of movie map, een zeer vroege versie van Google Street View, wat door MIT was bedacht in 1979 (dus nog voordat het lab goed en wel was opgestart). Naast gedachtenlezen is MIT met veel meer innovaties bezig op het moment. Dat kan het doen dankzij een jaarlijks budget van 75 miljoen dollar. Het komt aan dit geld via bedrijven die meedoen aan een soort consortium. Het betekent volgens de universiteit niet dat ze ook veel invloed hebben, want als ze proberen de onderzoekers te sturen, kunnen ze worden ontslagen. In het lab wordt momenteel ook gewerkt aan beenprotheses die je daadwerkelijk kunt voelen. De maker ervan verloor zelf zijn benen tijdens een trektocht door de bergen en kan dankzij deze protheses beter lopen dan eerst. Een andere onderzoeker heeft een boerderij opgezet waar het ideale klimaat wordt gesimuleerd. "Ze maken een recept: er is zoveel CO2 nodig, zoveel O2 en deze temperatuur. Op deze manier maken we een wereld in een doosje", vertelt bedenker Caleb Harper. Volgens hem moet dit ertoe leiden dat je de perfecte tomaten, die je officieel alleen kunt krijgen in het Italiaanse Toscane, bij wijze van spreken ook in het buitengebied van Cambridge (de stad waar MIT zit) kunt ontwikkelen.
(Maandag 23 april 2018 - 13:46)

Man krijgt boete voor veelbekeken filmpje over 'nazistische mopshond'
Een man uit Schotland is veroordeeld omdat hij een filmpje online plaatste waarin zijn hond een nazi-groet uitbrengt. De 30-jarige Mark Meechan kreeg een boete van 800 pond, omgerekend ruim 900 euro. De video die Meechan van zijn mopshond maakte, was een hit op het internet. In het filmpje reageert de hond op nazistische teksten als "gas the Jews". Ook bekijkt het dier beelden over nazi-Duitsland en doet het zijn poot omhoog als Meechan "Sieg Heil" zegt. In het filmpje zegt Meechan dat de beelden niet racistisch zijn bedoeld. Ook in de rechtbank voerde hij aan dat de video als grap was bedoeld. De rechter ging daar niet in mee en noemde het materiaal "zeer beledigend" en "antisemitisch en racistisch".

Vriendin plagen

Meechan trainde de mopshond zodat die reageert op bepaalde zinnen. Hij deed dat naar eigen zeggen om zijn vriendin te plagen. Na het vonnis zei hij dat deze uitspraak een gevaarlijk precedent zet en de vrijheid van meningsuiting inperkt. Maar volgens de rechter kent de vrijheid van meningsuiting in ieder democratisch land bepaalde grenzen. Bij de zitting waren tientallen mensen aanwezig die Meechan steunden. Onder hen was ook Tommy Robinson, de leider van de extreemrechtse beweging English Defence League.
(Maandag 23 april 2018 - 13:37)

Podcast 23-4 #DeDag: 'Zorgen over illegale wapens in Nederland zijn terecht'
De politie maakt zich zorgen om de illegale wapenhandel in Nederland. Volgens Jas van Driel, gerechtelijk deskundige wapens en wapenwetgeving, zijn die zorgen volledig terecht. "Van de zwaardere illegale wapens kan je ervan uitgaan dat ze een keer misbruikt worden", zegt hij in De Dag. In de zogenoemde Dodenvallei bij Madrid wordt maandag een graftombe, waarin duizenden lichamen liggen, opengebroken. Correspondent Rop Zoutberg vertelt waarom het graf zo omstreden is. En nu een deel van het land vakantie heeft, onderzoeken we of je met een elektrische auto een rondreis kan maken door Europa.

Onze podcasts

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud. Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS. Het beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts. Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.
(Maandag 23 april 2018 - 12:59)

450 jaar Tachtigjarige Oorlog: wapengekletter, Willem en een website
Bij een triviantvraag over het jaartal 1568 veert niet iedereen meteen op om "begin van de Tachtigjarige Oorlog" te roepen, maar het Rijksmuseum hoopt dat dat de komende maanden verandert. Er valt dit jaar niet te ontkomen aan de herdenking van de strijd tegen de Spanjaarden, die 450 jaar geleden losbarstte. Vandaag is een speciale website gelanceerd. "1568 wordt als begindatum van de oorlog gebruikt, omdat toen de Slag bij Heiligerlee plaatsvond", vertelt Jacobien Schneider van het Rijksmuseum in het NOS Radio 1 Journaal. De strijd in Groningen, op 23 mei 1568, is de eerste overwinning tegen de Spanjaarden. Het is het begin van een reeks belegeringen, veldslagen en zeeslagen die pas in 1648 eindigt. Nederland is dan voorgoed veranderd. Schneider: "Wat veel mensen niet beseffen is dat ons land tijdens de Tachtigjarige Oorlog ontstond. Het is de geboorte van Nederland. De oorlog begon als een strijd om geloof en tegen de macht van de Spanjaarden, maar het mondde uit in onafhankelijkheid." Genoeg reden om een jaar lang terug te blikken. Dat gebeurt natuurlijk op plekken die belangrijk waren op bepaalde momenten tijdens het decennialange wapengekletter zoals Heiligerlee, Leiden (dat jaarlijks nog altijd het Leids Ontzet viert) en Brielle (het vroegere Den Briel). Op andere plekken in het land zijn er wandelingen langs vestingwerken en verdedigingslinies, er komt in het najaar een achtdelige tv-serie van de NTR en er zijn tentoonstellingen in vier musea. Deze week opent de eerste over Willem van Oranje in het Militair Museum in Soest. Later dit jaar volgen Museum Prinsenhof Delft en het Dordrechts Museum. Het Rijksmuseum komt met een grote expositie waar het hele verhaal van de oorlog wordt verteld. Centraal staat de website 80jaaroorlog.nl. Daar is onder meer een interactieve kaart te vinden met alle activiteiten dit jaar. Het idee was aanvankelijk om tot 80 activiteiten te komen, maar het zijn er nu al veel meer, zegt Schneider. "Want er zijn ondenkbaar veel plekken te bedenken waar iets terug te vinden is." Naast de kaart kunnen bezoekers op de site drie met foto's en tekeningen geÔllustreerde audiotours vinden, over de rol van de Oranjes, religie en militaire ontwikkelingen. Daarin neemt historicus Hans Goedkoop de luisteraar mee naar bijzondere plekken die met de Tachtigjarige Oorlog te maken hebben. Volgens Schneider is het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog nog steeds relevant, al is het maar om te laten zien dat sommige problemen van vandaag toen ook al speelden. "Nog steeds zijn er oorlogen, terreur, onderdrukking, vluchtelingen en migratiestromen. Die vonden toen ook plaats. Dat is altijd belangrijk bij het stilstaan bij een oorlog, dat die dingen niet meer mogen terugkomen. Maar ook dat je kijkt hoe je eigen identiteit daaraan ontleend is."
(Maandag 23 april 2018 - 12:51)

Miljardair Bloomberg legt miljoenen bij voor klimaatbijdrage VS
De Amerikaanse miljardair Michael Bloomberg heeft een cheque van 4,5 miljoen dollar uitgeschreven als bijdrage aan het klimaatakkoord. Daarmee wil hij de gekorte steun van de VS aan het akkoord compenseren. Onder president Trump trokken de Verenigde Staten zich vorig jaar terug uit het Akkoord van Parijs. Volgens de afspraken in het verdrag kan dat pas in 2020, maar het Amerikaanse Congres stelde de financiŽle bijdrage dit jaar al naar beneden bij.

Miljardair staat garant

Bloomberg, voormalig burgemeester van New York, werd in maart bij de Verenigde Naties benoemd als speciale afgevaardigde tegen klimaatverandering. Hij hoopt dat het Witte Huis in de nabije toekomst van standpunt verandert en zich weer achter de internationale klimaatafspraken schaart. "Hij moet erkennen dat de VS onderdeel van het probleem is. We moeten de wereld ondersteunen in de maatregelen tegen deze dreigende ramp." Tot die tijd staat de stichting van de miljardair garant voor de financiŽle bijdrage die de VS volgens het akkoord had moeten leveren. "De VS heeft een verplichting en als de regering die niet naleeft, dan zijn wij Amerikanen verantwoordelijk", zei Bloomberg tegen nieuwszender CBS. "Ik kan het betalen, dus ik stuur een cheque met het geld dat de VS heeft beloofd."

'Eerlijkere deal'

Trump geldt als klimaatscepticus. Toen hij de VS terugtrok, zei daarbij dat hij wel opnieuw wil onderhandelen over een terugkeer. Ook een nieuw verdrag sloot hij niet uit. In beide gevallen wil Trump naar eigen zeggen een eerlijkere deal voor de VS en zijn arbeiders. De VS is het enige land ter wereld dat tegen het akkoord is. In 2015 zetten 195 landen een handtekening onder de afspraken, waarin grenzen worden gesteld aan de uitstoot van broeikasgassen en de opwarming van de aarde. Alleen SyriŽ, dat al jaren in een burgeroorlog verwikkeld is, en Nicaragua ondertekenden het akkoord niet meteen. De twee landen schaarden zich vorig jaar echter alsnog achter de afspraken.
(Maandag 23 april 2018 - 12:51)

Rutte maakt uitzondering: de dividendbelasting-memo's openbaar
Premier Rutte is bereid om de ambtelijke stukken over de afschaffing van de dividendbelasting openbaar te maken. De premier erkent dat er veel discussie is ontstaan over het omstreden kabinetsbesluit. Hij zegt wel dat het even zal duren voor alles openbaar gemaakt kan worden. Hij heeft alle ministers gevraagd om op zoek te gaan naar interne informatie over de dividendbelasting.

Volledige licht

Het is ongebruikelijk dat tijdens een formatie verzamelde interne informatie openbaar gemaakt wordt, omdat het ook kan gaan om persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren. Rutte was daarom ook tegen en zei vrijdag "dat je niet alles in het volledige licht van de openbaarheid kan zetten". Hij zegt nu dan ook dat het niet voor andere onderwerpen geldt. "Dan wordt formeren onmogelijk." Het kabinet blijft erbij dat de dividendbelasting voor buitenlandse investeerders afgeschaft moet worden. De maatregel kost 1,4 miljard euro, maar is volgens het kabinet goed voor het Nederlandse investeringsklimaat. Meer buitenlandse bedrijven zullen zich hier gaan vestigen, stelt het kabinet.

Schimmigheid

De linkse oppositie is al maanden kritisch over de dure maatregelen en eist inzage in memo's op basis waarvan het besluit is genomen. Over het wel of niet bestaan en het openbaar maken van deze memo's en ambtelijke stukken ontstond steeds meer schimmigheid. Rutte had eerst gezegd dat hij geen memo kent over de afschaffing van de omstreden belasting, maar dat die er wel geweest kunnen zijn. Vanmorgen meldde De Telegraaf dat VVD-minister Wiebes wel een document op zijn bureau had gehad over de afschaffing, maar dat was een intern stuk vooral bedoeld voor een staatssecretaris of minister. Dergelijke stukken zijn weer anders dan de formatie-documenten, die wel aan de Tweede Kamer zijn gegeven.

Druk

PvdA-leider Asscher noemt het onvermijdelijk dat het kabinet nu de memo's naar buiten brengt en hij wil uitleg waarom het zo lang moest duren. GroenLinks spreekt over een goed initiatief. "Er was veel politieke en maatschappelijke druk nodig", aldus Klaver.
(Maandag 23 april 2018 - 12:44)

EU wil klokkenluiders 'beschermen in plaats van bestraffen'
Klokkenluiders moeten beter beschermd worden. Vandaag presenteert de Europese Commissie nieuwe regels waardoor het makkelijker wordt voor werknemers om met informatie naar buiten te komen. "Klokkenluiders moeten niet meer worden bestraft, maar verdienen bescherming", zegt Eurocommissaris Frans Timmermans, een van de opstellers van de nieuwe regels. De maatregelen moeten in alle 28 EU-landen gaan gelden. Klokkenluiders mogen voortaan niet meer worden ontslagen en ze krijgen recht op juridische en financiŽle steun. Ook wordt het voor werkgevers lastig om klokkenluiders een lagere functie te geven nadat ze met hun informatie naar buiten zijn gekomen. Bedrijven met een omzet van meer dan 10 miljoen euro en meer dan 50 werknemers moeten een vertrouwenspersoon aanstellen. Mensen die misstanden melden moeten zich volgens de Europese Commissie veilig voelen. Volgens Timmermans is het in het belang van iedereen dat mensen zich vrij voelen om misstanden te melden. "Het is een maatschappelijke dienst als mensen met informatie naar buiten komen. Soms schaadt het de gezondheid of de belastingbetaler loopt veel geld mis. We moeten mensen bedanken in plaats van straffen", aldus Timmermans.
(Maandag 23 april 2018 - 12:42)

Persgroep en EndemolShine gaan samenwerken in online video
De Persgroep Nederland en EndemolShine Nederland gaan samenwerken op het gebied van online video. Ze richten zich daarbij vooral op onderwerpen als reizen, eten en koken, comedy en entertainment. "Mensen willen vermaakt worden", zegt een van de topmannen. De mediabedrijven gaan nieuwe formats bedenken en meer dan 3000 uur aan videocontent verspreiden. Dat gebeurt via de verschillende platforms van De Persgroep Nederland. Bezoekers van nieuwssites krijgen onder meer toegang tot titels van EndemolShine. Endemol heeft talloze producties voor televisie gemaakt, met name voor RTL. Op YouTube produceerde het bedrijf onder meer Legends of Gaming. Volgens topman Erik Roddenhof van De Persgroep wordt videocontent steeds belangrijker in de concurrentiestrijd met andere platforms. Hij noemt de samenwerking met Endemol logisch: "Zij zijn deskundig op het gebied van videocontent, wij op het terrein van videodistributie."

'Mensen willen vermaakt worden'

De Persgroep stelt dat bezoekers van zijn nieuwssites zes tot acht keer per dag het laatste nieuws checken. "Als ze er toch zijn, willen ze vermaakt worden. EndemolShine is goed in vermaak." Het bedrijf werkt op videogebied al samen met andere partijen, zoals Ziggo Sport en vloggers van naam. De Persgroep Nederland geeft landelijke en regionale kranten uit, huis-aan-huiskranten, en is verder actief op de radio en online. Topman Boudewijn Beusmans van EndemolShine is heel blij dat "wij uit ons omvangrijke archief een breed en divers aanbod van bestaande titels aanleveren" en dat het bedrijf nieuwe producties gaat maken.
(Maandag 23 april 2018 - 11:47)

Jongen (12) uit Sydney steelt creditcard ouders en vliegt naar Bali
Een jongen van 12 uit de Australische stad Sydney heeft een vakantie naar Bali geboekt met de creditcard van zijn ouders. Op het Indonesische eiland overnachtte hij in een hotel totdat zijn bezorgde moeder hem kwam ophalen. De jongen besloot op eigen houtje op reis te gaan na een ruzie met zijn moeder. Zij had hem een reis naar Bali verboden. "Maar mijn zoon houdt niet van het woord 'nee'", zegt ze tegen Australische media. De eigengereide tiener zocht daarom stiekem een luchtmaatschappij op waarmee 12-jarigen zonder begeleiding mogen vliegen. Hij boekte een vlucht naar de stad Denpasar op Bali, vond een hotelkamer en haalde zijn oma met een smoesje over hem zijn paspoort mee te geven.

Vertrokken op de step

Toen hij op een ochtend van huis vertrok om zogenaamd naar school te gaan, reed hij op zijn step naar het dichtstbijzijnde treinstation en reisde naar het vliegveld. De jongen checkte zichzelf in en stapte op een vlucht naar Perth, vanwaar hij verder vloog naar Bali. De 12-jarige kwam zonder problemen door alle paspoortcontroles. Op het Indonesische eiland meldde hij zich aan bij de receptie van het hotel. De receptioniste vertelde hij dat zijn oudere zus ieder moment kon aankomen. Zijn moeder ontdekte dat haar zoon weg was toen zijn middelbare school belde dat de jongen niet naar de les was gekomen. Toen ze na een kleine zoektocht ontdekte dat hij op Bali was, vloog ze er meteen naartoe om hem op te halen. Tegen Australische media zegt ze dat ze geschokt is door het voorval. "Ik kan niet beschrijven hoe het voelde toen ik doorkreeg dat hij alleen in een ander land was", zegt ze. De tiener zelf lijkt zich van geen kwaad bewust. Na zijn reis zei hij: "Het was geweldig want ik had zin in een avontuur."
(Maandag 23 april 2018 - 10:59)

ANWB waarschuwt voor drukke avondspits voor Koningsdag
De ANWB waarschuwt voor een zeer drukke avondspits donderdagavond, de avond voor Koningsdag. Vanwege het lange weekend verwacht de dienst dat veel mensen eropuit zullen trekken. Naast het lange weekend zullen er ook veel mensen zijn die donderdagavond al beginnen aan hun meivakantie, in Nederland of in het buitenland. Vooral naar de kust en Den Helder voor de veerdienst naar Texel verwacht de ANWB drukte. Op Koningsdag zelf zal het naar verwachting op weinig plekken vast staan. Uitzondering zijn de op die dag populaire steden, zoals Groningen, waar de koninklijke familie vrijdag een bezoekje brengt. De meivakantie is dit jaar officieel van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei. Veel scholen plakken daar een week aan vast.
(Maandag 23 april 2018 - 10:34)

20 jaar cel voor Abdeslam voor terroristische moordpoging
De rechtbank in Brussel heeft Salah Abdeslam en Sofien Ayari veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar voor poging tot moord met terroristisch oogmerk en verboden wapenbezit. De twee stonden terecht voor een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst in maart 2016. Abdeslam is de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs op 13 november 2015. Ook Ayari is verdachte in die zaak. Beide mannen zitten in afwachting van dat proces in een Franse cel. De schietpartij in Vorst vond plaats tijdens een huiszoeking. De politie was op zoek naar de daders van de aanslagen in Parijs, maar had niet verwacht dat ze zich daadwerkelijk in het pand zouden schuilhouden. Vanuit het huis werd op de politie geschoten, waarbij twee agenten gewond raakten. De derde terreurverdachte die zich in het pand ophield, Mohamed BelkaÔd, werd doodgeschoten. Justitie had ook de maximumstraf van 20 jaar cel geŽist tegen beide verdachten. Die moeten ook een schadevergoeding van samen 315.000 euro betalen aan de agent die zwaargewond raakte. Aan andere agenten moeten ze 10.000 tot 15.000 euro betalen.

'Niet geschoten'

Volgens de rechtbank zijn er 34 kogels afgevuurd "met als doel om te doden" en was BelkaÔd niet de enige die op de politie heeft geschoten. Minstens een van de twee anderen heeft ook geschoten. Hun advocaten ontkenden dat. De drie hadden volgens de rechtbank van tevoren afgesproken dat ze zich met geweld zouden verzetten tegen een politie-inval. "De schietpartij tussen de terroristen en de politie in een familiewijk, met een school, een crŤche, had zeker het doel om de bevolking te intimideren," zegt de rechter. Ook brieven die Abdeslam aan zijn moeder schreef dienden als bewijs. Daarin schreef hij: "Allah gidst mij in de strijd tegen onze vijanden." Hij schreef ook over zijn trouw aan IS-leider Albu Bakr al-Baghdadi. Daarnaast wees de rechtbank op de manier waarop de terreurcel van Abdeslam terroristen naar BelgiŽ bracht. Die liftten mee op de migratiestroom. De advocaat van Abdeslam, Sven Mary, had geŽist dat zijn cliŽnt vrijuit ging vanwege een procedurefout, maar dat wezen de rechters vanmorgen van de hand. Rond 08.45 uur werd begonnen met het voorlezen van de uitspraak van negentig pagina's. Er was veel internationale belangstelling voor de zaak, ook al waren beide verdachten niet aanwezig in de rechtszaal en stonden ze niet terecht voor de aanslagen in Parijs. Die zaak dient in Frankrijk.

Alleen Allah als rechter

Abdeslam verscheen alleen op de eerste dag van het proces in de rechtbank. Hij zei toen dat hij het gerecht niet erkent, omdat hij alleen Allah erkent en zich alleen tegenover hem wil verantwoorden. Ook gaf hij geen verklaring. Vanwege de zwaarte van de misdrijven, bij de aanslagen in Parijs vielen in november 2015 130 doden, hebben justitie in Frankrijk en BelgiŽ afgesproken dat de zaak in Frankrijk voorgaat. Het kan nog jaren duren voor Abdeslam en Ayari hun straf zullen uitzitten, als het al zover komt. Pas na afloop van het proces in Frankrijk en nadat ze de eventuele straf die ze daar krijgen hebben uitgezeten, komen ze mogelijk naar BelgiŽ. De verdediging heeft dertig dagen de tijd om in beroep te gaan tegen het vonnis.
(Maandag 23 april 2018 - 10:10)

Politie Lesbos evacueert vluchtelingen, na aanvallen rechtse betogers
De Griekse politie heeft een dagenlang protest van vluchtelingen in de grootste stad van Lesbos ontmanteld, nadat zij waren aangevallen door een groep van ongeveer 200 anti-immigratiebetogers. Die bekogelden de vluchtelingen met stenen, flessen en een enkel brandend voorwerp. Ten minste tien vluchtelingen raakten gewond. Sinds woensdag bivakkeerde een groep met name Afghaanse vluchtelingen op een centraal plein in Mytilini. Ze wilden zo aandacht vragen voor hun uitzichtloze situatie en aandringen op een doortocht naar het Griekse vasteland. Nationalistische betogers ageerden tegen de vluchtelingen en vielen de groep gisteren aan. Ze waren naar verluidt naar een bijeenkomst geweest voor twee Griekse militairen, die al twee maanden vastzitten in Turkije.

Terug naar vluchtelingenkamp

Na die bijeenkomst trokken zij naar het plein waar de asielzoekers zaten. Zij probeerden het politie-kordon dat de vluchtelingen moest beschermen te doorbreken. Ook linkse activisten bemoeiden zich met het oproer, maar het kwam vooral tot botsingen tussen de politie en de rechtse demonstranten. De politie gebruikte traangas en de wapenstok om de groepen uiteen te drijven, zeiden ooggetuigen tegen een lokale radiozender. De tientallen vluchtelingen zijn teruggebracht naar vluchtelingenkamp Moria. In het kamp zitten zeker 6500 vluchtelingen, terwijl er eigenlijk maar plaats is voor de helft. Mensen zitten heel dicht op elkaar; sanitaire voorzieningen en de voedselvoorziening schieten ernstig tekort.

Doortocht naar vasteland

Vorige week woensdag besloot de Griekse bestuursrechter dat asielzoekers die vanuit Turkije naar Griekenland komen, de uitkomst van hun aanvraag voortaan niet meer hoeven af te wachten op de overbelaste Griekse eilanden. Dit besluit, dat nog niet van kracht is, geldt niet voor de 14.000 migranten die al op de eilanden verblijven. Het aantal migranten dat de oversteek naar Griekenland waagt, zwelt weer aan, waarschuwt het Rode Kruis. De hulporganisatie verwacht dat de toename een voorbode is voor de komende zomer.
(Maandag 23 april 2018 - 10:02)

'Kwetsbaarheidtest voor ouderen voor operatie'
In de medische wereld en in de politiek klinken steeds meer geluiden om ouderen minder vaak een ingrijpende medische behandeling te geven. Volgens de partijen is het soms te riskant en kostbaar om ouderen te opereren, schrijft NRC. Sinds een maand worden patiŽnten boven de 70 die binnenkomen op de spoedeisende hulp en de polikliniek in het LUMC in Leiden en het Haagse Hagaziekenhuis gescreend op kwetsbaarheid. GroenLinks pleit ervoor dat deze screening voor iedere oudere die in het ziekenhuis terechtkomt gaat gelden, zo valt te lezen in een initiatiefnota die vandaag aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Aanleiding voor de test was een onderzoek van het LUMC en andere ziekenhuizen waaruit bleek dat 10 procent van de zeventigplussers die op de spoedeisende hulp terechtkwamen, binnen drie maanden was overleden. Bij 20 procent was er binnen negentig dagen sprake van forse achteruitgang.

Kwetsbaarheidtest

De kwetsbaarheidtest bepaalt of de oudere sterk genoeg is voor een zware behandeling, zoals een chemokuur. Als dat niet het geval is kunnen arts en patiŽnt in samenspraak besluiten af te zien van de behandeling. "Meestal gaat het om ingrijpende behandelingen, waarbij de kans op complicaties groot is". zegt Ronne Mairuhu, internist in het Hagaziekenhuis, in het NOS Radio 1 Journaal. "Vaak blijkt dat patiŽnten openstaan om erover te praten." De test bestaat uit vragen over medicatie, geheugen en zelfstandigheid. Daarmee bepaalt de arts wat de kansen zijn op sterfte of forse achteruitgang als de operatie achter de rug is. Mairuhu benadrukt dat de beslissing wordt genomen in samenspraak met de patiŽnt, in het bijzijn van familie. "Heel vaak gaat het over de kwaliteit van leven, niet over levensverlenging. Je moet nadenken over wat je iemand aandoet als je chemotherapie geeft."
(Maandag 23 april 2018 - 09:54)

80-jarige man van fiets geduwd, politie zoekt mountainbiker
De politie is op zoek naar een man die dit weekend een 80-jarige man van zijn fiets heeft geduwd in Egmond aan den Hoef. Het slachtoffer hield aan de val een gebroken neus, gebroken vingers en een gekneusde hand over. Er is aangifte gedaan. De zoon van de man zegt tegen NH Nieuws dat zijn vader zaterdag van zijn fiets werd geslagen door een mountainbiker. Hij zou de fietser hebben aangesproken omdat hij werd afgesneden. De mountainbiker werd boos en gaf de 80-jarige, die nog op zijn fiets zat, een duw, meldt de politie. Het slachtoffer moest met de ambulance naar het ziekenhuis. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt naar getuigen. Met de man gaat het nog steeds niet goed, zegt hij. "Ik heb heel veel pijn." Wel mocht hij vandaag uit het ziekenhuis. "Degene die het gedaan heeft, moet op het matje worden geroepen", zegt zijn zoon.
(Maandag 23 april 2018 - 09:42)

'Geloofwaardigheid van kabinet staat op het spel in kwestie dividendbelasting'
De top van het kabinet en de coalitiepartijen buigen zich vandaag opnieuw over de oplaaiende discussie over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. In het wekelijkse coalitieoverleg zal vanochtend de verdedigingslinie worden besproken op de aanhoudende kritiek over het kabinetsplan. Mogelijk deze week debatteert de Tweede Kamer over niet-openbare memo's over de gevolgen van dit belastingvoordeel voor internationale bedrijven. Het wordt een zwaar debat voor het kabinet, zegt NOS-verslaggever Xander van der Wulp op NPO Radio 1. "De geloofwaardigheid staat op het spel." Het gaat om het aanzien van de premier en dat is een "pijnlijke plek" voor Rutte, zegt Van der Wulp. "Men vraagt zich af of hij een leugenaar is of dat hij lijdt aan dividend-dementie."

Schimmigheid

Vanmorgen meldde De Telegraaf dat VVD-minister Wiebes een memo heeft gehad over de afschaffing van de dividendbelasting. Het gaat om een A-document, dat is een ambtelijk stuk speciaal bedoeld voor een staatssecretaris of minister. Wiebes kreeg op 28 april en 25 augustus een dergelijke memo op zijn bureau. Hij vindt dat "niet onlogisch," laat de minister via zijn woordvoerder weten, "aangezien dit onderwerp maatschappelijk al langere tijd besproken werd". Over het wel of niet bestaan van ambtelijke stukken over de voor- en nadelen van de dividendbelasting is de afgelopen maanden veel schimmigheid ontstaan. De afschaffing kost 1,4 miljard euro, heeft in geen enkel verkiezingsprogramma gestaan en zorgde bij de presentatie van het regeerakkoord onmiddellijk voor veel kritiek. De oppositie vroeg zich af waar het besluit opeens vandaan kwam. Partijen vermoeden dat de werkgeversorganisatie grote druk heeft uitgeoefend en het belastingvoordeel bij de coalitie heeft afgedwongen.

Geen memo

De PvdA, SP en GroenLinks hameren daarom op achterliggende informatie, maar die krijgen ze niet. Eerst zeiden de premier en andere deelnemers aan de formatie dat er "naar hun beste weten geen memo's over bestaan". Vrijdag bleek dat er wel stukken zijn, maar dat die niet openbaar gemaakt worden, omdat het de vertrouwelijkheid van de formatie zou schaden. "Dan maak je het bijna onmogelijk om een kabinet te vormen", zei Rutte vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. Rutte blijft herhalen dat hij de memo's niet kent, maar dat het wel goed kan zijn dat die stukken er geweest zijn. De oppositiepartijen willen de memo's zien, omdat ze vermoeden dat daarin staat dat de regeling heel duur is en er geen effect gegarandeerd is op het aantrekkelijker maken van Nederland als vestigingsplaats voor internationale bedrijven, zoals het kabinet zegt.

Rommelig beeld

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff erkent dat de discussie over de niet-openbare memo's een "heel rommelig beeld" geven. Hij vindt het jammer dat het niet meer gaat over de inhoud. "Het lijkt nu belangrijker welk papier welke status heeft en of het wel of niet met de Tweede Kamer gedeeld is," zei Dijkhoff bij aanvang van het coalitieoverleg. "Maar het feit dat het rommelig is, wil niet zeggen dat het fout is." In het coalitieoverleg staat ook nog de Voorjaarsnota op de agenda met de mee- en tegenvallers bij de verschillende ministeries. Van der Wulp denkt dat deze discussie, in aanwezigheid van minister Hoekstra van FinanciŽn geen grote problemen oplevert. Er is tot 1 juni ook de tijd om het onderwerp te bespreken. "Het debat over de dividendbelasting zal een stuk spannender worden. Het is een explosieve kwestie."
(Maandag 23 april 2018 - 09:38)

Kies hieronder uw nieuwsbron

Weer en Verkeer

De weers- en verkeersdienst zijn tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later nog eens. Excuses voor het ongemak.

Kies hier uw voorkeursnieuws
 Over deze Nieuwsservice


Multi Mix Music biedt deze nieuws-updates aan als service voor alle bezoekers. Wij verzorgen deze service in samenwerking met de verschillende nieuwsredacties die elk zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud van hun berichtgeving.
Multi Mix Music kan geen garanties geven voor de juistheid, tijdigheid en/of volledigheid van de getoonde berichten. Aan deze service kunt u daarom geen rechten en / of aan-sprakelijkheden ontlenen.

 
 

© MULTI MIX MUSIC, 2018

  Niets op deze site mag zonder toestemming van Multi Mix Music vermenigvuldigd worden!  
  Ontwerp & Techniek: Imae Informatie Innovatie NAAR PAGINA-TOP   |   ZINGDEX   |   ZOEKEN   |   ZING.NL